Logga Boatcare Franklin

LÄnkar  och Tips

You tube film
Segla snabbareHemsida  splitsa filmer


 

Ren vattentanken 
 

En gammal film men är beskrivande och förklarar grunderna i segling på ett visuellt sätt. Allt kanske inte riktigt stämmer med dagens morderna segelbåtar.

 

Flertal  instruktionsfilmer  filmer från distrubutören Poly som har tampar mm i sitt sortiment visar olika splitstekniker

 

Tips  för vatten och påfyllning. Vi har utmärkta vattensystem i våra båtar och vi har bra vatten. Men var noggrann med att följa några enkla regler. 

1. Använd bara bra vatten. Vi minsta tveksamhet kring vattnets kvalité – fyll inte. 
2. Kommunala system kan vi lita på, men egna brunnar kan vara förrädiska. Lukta på vattnet, luktar det illa är det en varningssignal, det behöver inte utgöra någon hälsorisk. Prata med de boende. 
3. Använd alltid egen vattenslang. De som hänger vid tappstationerna är med säkerhet fulla av bakterier. De har legat på backen eller i vattnet,  Alltså. Inget fingrande på slangändar och kopplingar, lägg aldrig slangen på backen.
4. Tanka alltid fullt. En skvätt i botten skapar tillväxt av bakterier. Töm inte tanken när du  är hemkommen, fyll den i stället! . 

 

POlering Mässing.

Här används  en speciell blandning som  innehåller bla Oxalsyra (kan levereras i lösvikt eller färdig blandad) avslutar med  efterpolering med All Metal Polysh som har otroligt bra egenskaper för att få bort oxider (repar ej)  den lämnar en skyddande antioxidations hinna efter sig. Som slut försegling  provar jag jag en produkt som heter Paint Protect Var noga med att får bort alla rester från Oxalsyran.
 

Här används  en speciell blandning som  innehåller bla Oxalsyra (kan levereras i lösvikt eller färdig blandad) avslutar med  efterpolering med All Metal Polysh som har otroligt bra egenskaper för att få bort oxider (repar ej)  den lämnar en skyddande antioxidations hinna efter sig.  Var noga med att får bort alla rester från Oxalsyran.. 

Rain X Repellent.Meguiars Flag ship Wax


Meguiers Wether Profer "Kapel impregnering"All Metal Polysh


Polering av mässing med All Metal Polysh