Logga Boatcare Franklin

BÄSTA SOLGLASÖGONEN

SunRead  Solglasögon med läsruta

SUNREAD  solglasögon
Det unika med dessa solglasögon är att det är solglasögon och läsglasögon i en och samma lins. Det här är kvalitetslinser. Glöm strulet med olika bågar och den svidande känslan när ögonen måste ställa om när man byter från solglas til läsglas. 

SUNREAD Solglasögonen finns i flera varianter och är anpassade för människor ifarten som idrottar eller utövar någon aktivitet segling golf. Passar lika bra till piloter som till bilförare eller dig som behöver titta på instrument. 


Alla vi som behöver läsglasögon vet hur det känns i ögonen när man tar av sig solglasögonen en sån där fantastiskt fin sommardag med glittrande vatten eller vägbana och klarblå himmel. Man blir bländad den första stunden och  det är svårt att se mot det ljusa sjökort eller hastighets display. Lika så när solglasögonen skall på igen, man ser dåligt någon stund tills ögonen vant sig, känner du igen dig? SUNREAD är lösningen!  


SUNREAD SOLGLASÖGON - MED BIFOKALA LINSER "läsruta"

Alla Sunreads Sportmodeller kommer med 14 mm hög läsruta , asfäriska linser som ger perfekt bildåtergivning även i periferin samt Grilamidbåge som är extremt lätt och formar sig efter användarens huvud. Alla modeller har fullt UV-skydd, linser i Polykarbonat och är även cerifierade som skyddsglasögon.

SUNREAD SPORT  Det är dessa glasögon du ska ha en solig dag på sjön,  i fjällen eller på andra ställen ställen där ljuset är påfallande skarpt. 

Bifokala linser gör att du slipper byta mellan läs och solglasögon. 
SUNREAD Sport fungerar som vanliga solglasögon när du tittar rakt fram, sänker du blicken, ser du genom läsrutan och har då ett par läsglasögon utan att behöva byta bågar. 

Sport Tour kommer med solfilter 3 och injicerad Polaroid.
Finns med och utan, + 1,5  +2,0   +2,5

SUNREAD SPORT  TOUR 
Sunread Sport Tour är mycket bra glasögon när du paddlar, seglar eller är i naturen och för olika filuftskativiteter t ex , löpträning eller cykling 

Sport tour  är även väldigt bra för bilkörning det svagt gröngula linserna ger en kontrastförstärkning.

Sport Tour kommer med solfilter 2 och injicerad Polaroid.
Finns med och utan, + 1,5  +2,0   +2,5

(FINNS ÄVEN EN VARIANT MED LÄGRE LÄSRUTA 12 mm
 bra för t ex golf,  intresserad av dom skicka ett meddelande  för den modellen).

SUNREAD SPORT VISION Sunread Sport Vision är anpassade för dåliga siktförhållanden. Dessa glasögon är utmärkta i vid bilköring, för skytte, joggning eller annan aktivitet i lite gråare väder.

Ögonen avlastas och slipper ansträngas till samma grad som utan glasögon. Linserna har injicerad gul oxid som ger ett mycket bra ljus och kontrastförstärkning.

Linserna är också behandlade med Anti Glare vilket eliminerar reflexer i linserna.
Finns med utan  + 1,5  +2,0   +2,5

SUNREAD SPORT

Pris:
895 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Sunread Sport Lake Grön båge

Pris:
895 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

SUNREAD SPORT Vision

Pris:
595 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

SUNREAD SPORT LAKE för dig som aktiv på sjön, även riktigt bra för bilkörning i soliga förhållanden. Gör ditt liv enklare med bifokala linser som gör att du slipper byta mellan läs och solglasögon. Med filter 3, kopparförgade linser samt polaroid filtreras reflexer och starkt ljus bort men med kopparlinser ser du nyanser och konturer blir starkare speciellt när du tittar ner i vatten.
Finns med + 1,5  +2,0   +3

Sunread  Sport Lake Brun båge

SUNREAD SPORT LAKE för dig som aktiv  på sjön även riktigt bra för bilkörning i soliga förhållanden. Gör ditt liv enklare med bifokala linser som gör att du slipper byta mellan läs och solglasögon. Med filter 3, kopparförgade linser samt polaroid filtreras reflexer och starkt ljus bort men med kopparlinser ser du nyanser och konturer blir starkare speciellt när du tittar ner i vatten.
 Finns med + 1,5  +2,0   +3.

Sunread Sport Lake

Pris:
895 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Sunread Sport Lake Grön båge

Pris:
895 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:


VAD MAN BEHÖVER TÄNKA PÅ NÄR MAN VÄLJER SOLGLASÖGON

Syftet med att bära solglasögon är för de allra flesta att man lättare ska kunna se i starkt solljus. Det är också viktigt ur skyddsynpunkt då stark solljus kan skada ögats lins. Man bör redan från tidig ålder börja använda solglasögon. Extra viktigt är det att skydda ögat när man befinner sig vid reflekterande ytor som snö, vatten och sandstränder. När ljuset reflekteras kan det bli så mycket strålning att ögats näthinna kan få brännskador. För att ge ögonen ett fullgott skydd bör man leta efter solglasögon som har UV400-skydd och CE-märkning. UV400 står för att skyddet gäller för ultraviolett ljus upp till 400 nm. Att solglasögonen bara har mörkt glas betyder inte att det skyddar bra. Faktum är att om UV400-skyddet inte är tillräckligt i ett par mörka glasögon så kan ögat skadas ännu mer då pupillen luras att vidgas ännu mer för att släppa in mer ljus. Grå glas ger i allmänhet bäst färgåtergivning. Plastglas PC (polycarbonat) ger bättre UV-skydd än mineralglas och TAC (Triacetate Lenses).
 

Med Sunread bifokala solglasögon (med läsruta) får man alla funktionerna i högkvalitativa solglasögon och samtidigt ett par läsglasögon i den styrkan man behöver.

[Bifokala linser]

Genom att titta ner genom läsrutan när man håller huvudet stilla, kan man se klart på nära håll och sedan när du tittar rakt fram, ser du tydligt på längre avstånd. I och med läsrutan slipper man det frustrerande bytet mellan solglasögon och läsglasögon när man är ute i solen.

POLAROID (POLARISERANDE LINSER)

Ljus har egenskaper som skiljer sig från andra typer av vågrörelser. En av skillnaderna är att ljus inte bara kan svänga upp och ner och i sidled utan i alla riktningar. Men det går att åstadkomma ljus som endast svänger i en enda riktning. Det kallas att polarisera ljuset. Ljuset får först passera en polarisator, ljuset blir planpolariserat. Sätter man sedan en polarisator till framför den första och vrider den 90 grader kommer ljuset att släckas ut. Detta kan man se genom att vända polaroid solglasögon 90 grader mot en LCD skärm och det blir helt svart när man tittar genom solglasögonen.

Polaroidglasögon tar bort besvärande reflexer i en glittrande sjö eller ljus som reflekteras från en plan yta. Förklaringen till att detta fungerar är att när solljus reflekteras i en vattenyta polariseras ljuset. När detta polariserade ljus träffar polaroidglasögonen så polariseras det en gång till vilket innebär att ljuset (reflexer) släcks ut.

Sunread solglasögon med läsruta finns med både polaroid och utan polaroid för till exempel piloter som måste kunna se reflexer från andra flygplan samt läsa alla typer av instrument i sin cockpit.

UV SKYDD

UV A – Ultravioletta strålar av typen A har en lång våglängd (315-400 nm) och kan lätt passera igenom glas. UV A strålar tränger också djupt in i huden och gör att det pigment vi har mörknar och ger oss en djupare solbränna.

UV B – Strålar av typen B (280-315 nm) tar sig inte lika djupt genom huden men är den som gör att vi bränner oss. UVB-strålarna medverkar till att bygga upp ett skyddande pigment i huden.

UV C – C-strålarna från solen når aldrig fram till jorden utan stoppas redan uppe i atmosfären.

Människokroppen har en fantastisk förmåga att reparera skadade celler. Ögats lins är tyvärr ett undantag och skador i linsen kan inte reparera sig själv. Det är därför viktigt att skydda sin ögon redan i tidig ålder för att inte få problem senare i livet. I vissa miljöer där solens strålar reflekteras kan man faktiskt få brännskador på näthinnan. Ställen där strålarna reflekteras (studsar) är på snö, sandstränder och vid vatten som sjöar, floder och hav samt alla plana ytor med reflekterande material. Där är det extra viktigt att bära solglasögon med fullgott UV-skydd när man är utomhus i stark sol.

Ett par effektiva solglasögon ska filtrera bort både A och B-strålar helt och hållet. Ett par solglasögon som har s.k. UV400 skydd innebär att de filtrerar bort alla UV-strålar med en våglängd upp till 400 nano meter.

Alla Sunread modeller med polariserande eller utan polariserande polykarbonatglas har UV 400 som skydd

KONTRA FÖRSTÄRKNING (GULA LINSER)Klicka och dra musen för att rotera bilden! 

Gula linser filterar bort bland annat det blåa ljuset och ger en behaglig känsla när man kör bil   eller har på sig solglasögon en längre tid. För golf spelaren så är ett par gula linser med filter 2 helt perfekta och ger ett bra skydd mot solen men samtidigt en kontrastförstärkning som gör att man kan urskilja bollen bättre. Den farliga UV strålningen finns där även vid molnighet.

Helt klara gula linser (Filter 0) är bäst vid nedsatt sikt, skymning och gryning. Dessa linser passar utmärkt till bilkörning under vinterhalvåret eller vid dimma, regn och dålig sikt. Det blir ingen funktion på natten när det är helt mörkt och rekommenderas ej till nattkörning då det måste finnas någon form av naturligt ljust för att fungera optimalt.

Med ”Anti Glare” på insidan av linsen försvinner skuggreflexer från linsens egen brytning av ljusstrålarna samt genom att blått ljust filtreras minskas blädning from strålkastarsken från andra bilar.

Sunread Sport Golf har gula linser med filter 2 och högsta UV skydd. 

Sunread Sport Vision har gula linser med filter 0 och ”Anti Glare”

POLYCARBONAT (PC)

Polykarbonat är en plast baserad på termoplastiska polymer. Materialet är optiskt klart, värmebeständigt och extremt slagtåligt. Eftersom polykarbonat är lätt att bearbeta och varmforma, används det mycket inom industrin och till solglasögon med en speciell behandling för ökat UV-skydd. För ökad reptålighet finns det även polykarbonat med extra hård yta till exempel för skyddsglasögon. Polykarbonat kan infärgas i en mängd olika färger.

Skillnaden mellan TAC (Triacetate Lenses) och PC (polykarbonat) är att när man använder TAC, limmar man på en polaroidfilm på linsen. Denna kan börja flagna i kanterna med tiden, medan det i PC är injicerat under gjutningen av linsen. Detta gör att de håller längre och ger en klarare lins. PC-linser är dessutom mer reptåliga.

Alla Sunread´s modeller har polykarbonat i linserna vilket ger ökad reptålighet och bästa UV-skydd.

ASFÄRISKA LINSER

En asfärisk lins har ytor där böjningen varierar från mitten av linsen till kanten, vilket gör att den blir plattare ju längre ut från mitten man kommer. Så vad har det för betydelse att en lins är sfärisk eller asfärisk? Flera stycken faktiskt:

Sfäriska linser (jämn krökning) blir för det första tjockare än asfäriska, eftersom de senare är plattare i kanterna. Sfäriska linser ger upphov till felaktigheter i hur ljuset bryts så kallad sfärisk aberration. Det senare beror på att ljuset bryts mer i kanterna och ger upphov till sämre bildkvalité. Asfäriska linser är dock mer kostsamma att tillverka men ger bättre synskärpa i hela linsen.

Alla Sunread´s Sport solglasögon har asfäriska linser.

FILTER KATEGORI I SOLGLASÖGON

Sunread solglasögonmodeller har solskyddsfilter 0, 2 eller 3 i överensstämmelse med föreskrifterna och kraven i standard EN 1836, vilket garanterar att de grundläggande hälso och säkerhetskraven i direktiv 89/686/EEC uppfylls. Våra solglasögon är utformade för att skydda mot solstrålning inkluderat ultraviolett strålning.

Solskyddsfiltren tjänar framförallt till att skydda det mänskliga ögat mot alltför stark solstrålning förutom att öka komforten och förbättra synförmågan. Solglasögonen ska väljas efter det omgivande ljusets intensitet och personlig känslighet mot bländning så att de inte tröttar ögonen även om de används lång tid.

Genom att värdera den spektrala genomsläppligheten går det att få ut en bestämd ljusgenomsläpplighetsfaktor för solskyddsfiltret, d v s förhållandet mellan ljusflödet som passerar genom filtret och det infallande ljusflödet. Mot denna bakgrund klassificeras filtret enligt följande kategorier som föreskrivs av EN 1836:Filter-kategori
Färgton
Användning 0 – ofärgade el svagt tonade ljust filter för mycket reducerad solstrålning

1 – svagt tonade ljust filter för reducerad solstrålning

2 – måttligt till kraftigt tonade universalfilter för allmän användning

3 – kraftigt tonade för skydd mot intensiv solstrålning

4 – mycket mörka för intensiv solstrålning på snö- el sandtäckta ytor, på vatten och i bergen eller tropiska områden. Ej lämpliga vid bilkörning.

Sunread´s Sport solglasögon med läsruta har filter 3

(Sport Golf har filter 2 och Sport Vision har filter 0)

CE-märkning

CE-märkning är en produktmärkning inom ESS. Bokstäverna CE är en förkortning för Conformité Européenne (’i överensstämmelse med EU-direktiven’). En produkt med CE-märkning får säljas i EES-området utan ytterligare krav. Förutsättningarna för att få CE-märka en produkt är att:

Produkten överensstämmer med grundläggande krav på exempelvis hälsa, säkerhet, funktion, miljö
Föreskriven kontrollprocedur har följts

Alla Sunread´s Solglasögon med läsruta är CE märkta 

BASKURVA (BC) PÅ LINSEN – BÖJNING AV LINSEN

Baskurvan Avser krökning av linsen, vilket delvis avgör hur djupt ramen kommer att avsluta. Sunread solglasögon kommer med baskurva 8 som sveper djupare runt sidorna av ansiktet, vilket ger bättre skydd mot ljus som ”läcker” in i sidorna av ramen. Ju större baskurvan är desto planare är linsen.

 
Åldersnärsyntehet. När vi åldras börjar vi märka att synen inte längre är som den en gång varit. Ungefär i 40-45 års-åldern börjar den fokuserande linsen i ögat, kristallinsen, bli att stelare och mindre elastisk. Detta resulterar i att linsen inte längre kan ändra läge för att anpassa ögat till seende på olika avstånd. För en person med normal syn innebär detta att man får svårt att fokusera på nära håll medan man däremot ser bra på längre håll. Denna naturliga förändring kallas för ålderssynthet eller presbyopi och drabbar oss alla förr eller senare. Detta kan dock korrigeras med hjälp av läsglasögon eller bifokala linser som hjälper oss att ställa om blicken så att vi kan se bra på olika avstånd. Styrkan som kan behövas vid ålderssynthet för att se klart på nära håll varierar mellan +1,5 till +2,5. Behöver man mer styrka än så kan det vara andra orsaker som spelar in och man bör då helst besöka en optiker.
 

We make great.. things Attractive